KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Status prawny

Podstawa prawna

Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 8 w Warszawie jest jednostką miasta st. Warszawy i działa na podstawie:

  1. Uchwała nr LXII/1692/2018 r. Rady Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 01. 03. 2018 r. w sprawie zmiany adresu Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 8 w Warszawie, ul. L. Kruczkowskiego 12b oraz szkoły i przedszkola wchodzących w jego skład
  2. Uchwały Nr XXXVII/867/2004 Rady m. st. Warszawy z dnia 16 września 2004 r. w sprawie zmiany nazw szkół i placówek oświatowych oraz zespołów szkół wchodzących w ich skład
  3. Uchwały Nr 252/70/92 Rady Dzielnicy Warszawa-Śródmieście z dnia 15 grudnia 1992 r. w sprawie powołania jednostek budżetowych – Szkoły państwowe, Przedszkola, Żłobki.
  4. Ustawy z dnia 7 września 1991roku o Systemie Oświaty (Dz. U. z 1996 r. Nr 67, poz.329 z póź. zmianami).
  5. Ustawy z dnia 26 stycznia 1982 roku Karta Nauczyciela (Dz. U. z 2006 r. Nr 97, poz. 674 z póź. zmianami).
  6. aktu założycielskiego zespołu szkolno-przedszkolnego zał. nr 1 oraz aktu założycielskiego szkoły podstawowej nr 34 zał. nr 2 oraz przedszkola zał. nr 3 - Uchwała Nr L/1457/2013 Rady m.st. Warszawy z dn. 21 lutego 2013r.
  7.  Prawo Oświatowe z dnia 14 grudnia 2016 r. (Dz. U. z 2017 r. poz. 59, 949 i 2203

STATUT ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 8

STATUT SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 34

STATUT PRZEDSZKOLA NR 41 "WIŚLANA KROPELKA"

Organem prowadzącym

Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 8 jest Miasto Stołeczne Warszawa.

Organem sprawującym nadzór pedagogiczny

jest Mazowieckie Kuratorium Oświaty.

Podmiot udostępniający informację:
Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 8 w Warszawie
odpowiada: Joanna Bogdańska
data: 05-03-2019
wytworzył: Beata Biesiakirska
data: 05-03-2019
data: 05-03-2019
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 07-02-2019 - Edycja treści
  • 28-03-2018 - Edycja treści
  • 15-03-2018 - Edycja treści
  • 22-02-2018 - Edycja treści
  • 14-12-2017 - Edycja treści
  • 13-05-2017 - Edycja treści
  • 07-11-2015 - Edycja treści
  • 02-11-2015 - Edycja treści
  • 01-06-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 25-02-2014 - Edycja treści
  • 07-01-2014 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 698